Vejskilte

Vejskilte giver sikker trafik

Vejskilte er med til at regulere trafikken og øge trafiksikkerheden. Enhver der tager kørekort skal lære at forstå de forskellige vejskilte for at kunne køre sikkert på vejene. Vejskilte kan fx være informationsskilte, påbudsskilte eller advarselsskilte. Vejskilte kan designes i mange former og størrelser, og noget af det som er vigtigt, er selvfølgelig, at vejskiltene er tydelige med deres symboler og tekst, så trafikanterne nemt kan aflæse dem og følge dem. Vejskilte kan købes i skiltebutikken online.

hurtig levering

Hurtige leveringer!

højeste kvalitet

Højeste kvalitet

nemt_at_bruge

Nem at bruge

vejskilte som Aluminiumskilt

Vejskilte | Aluminiumskilt

(420.00x200.00 mm)

vejskilte som Plastikskilt Gravering

Vejskilte | Plastikskilt Gravering

(200.00x295.00 mm)

vejskilte som Aluminiumskilt

Aluminiumskilt

(1000.00x336.00 mm)

vejskilte som Plastikskilt Gravering

Plastikskilt Gravering

(200.00x295.00 mm)

Informationsskilt

Et informationsskilt kan henvise til steder som fx hospitaler, butikker eller en bestemt seværdighed i en by. Når en bilist kommer til en by, som han eller hun ikke kender særlig godt, eller måske er det ligefrem første gang, at vedkommende besøger byen, så er det en stor hjælp med informationsskilte som kan vise vej til fx hospitaler, seværdigheder eller butikker. Dermed bliver det meget nemmere for bilisten at navigere rundt i byen og finde frem til det helt rigtige sted. Mange bilister har i dag GPS, men derfor er traditionelle vejskilte, som står i vejkanten eller hænger over kørebanen stadig en stor hjælp til at finde vej, når man kører rundt i trafikken. Informationsskilte kan fx være hvide eller blå, som både er neutrale, men samtidig også tydelige farver.

 

Påbudsskilte

Påbudsskiltene i trafikken har et særligt budskab, fordi de blandt andet viser, hvor man må parkere sin bil, eller hvilke veje det er tilladt at køre på. Leder man efter en parkeringsplads til sin bil, så er det vigtigt, at man som bilist har den slags, skilte man kan følge, som viser vej for én. Især hvis man ikke er stedkendt i byen. Der kan også være blinde veje eller ensrettede veje, hvor man kun må køre den ene vej, og dermed er det også vigtigt, at der er en tydelig skiltning. Dermed undgår man forvirring og tidsspilde som bilist, når man kører rundt.

 

Advarselsskilte

Advarselsskilte kender de fleste fra steder med vejarbejde. Her kan man fx sætte advarselsskilte og advarselstrekanter op i en røde og gule farver, som signalerer, at her skal bilisterne være ekstra opmærksomme, så der ikke opstår problemer. Nogle advarselsskilte har reflekser eller lys, der blinker, hvilket er med til at gøre det ekstra tydeligt for bilisterne, uanset hvilket tidspunkt af døgnet de kører forbi på. Advarselsskilte har også den fordel, at de kan ses på lang afstand, og dermed kan man advare bilisterne om at sætte farten ned i god tid. Hvis der fx er vejarbejde, så er det også en måde at beskytte medarbejderne på, som arbejder på vejen, at man sætter advarselsskilte op. Hvis der fx er sket en ulykke, vil der typisk også blive sat advarselsskilte op. Det kan være i forbindelse med et bilsammenstød eller andre trafikulykker, eller det kan være, hvis der er sprunget vandrør eller ildebrand eller andet, som gør det nødvendigt at advare bilisterne, når de kører rundt på vejene.

 

Design af vejskilte

Professionelle skiltebutikker kan designe netop det vejskilt, der er behov for. Materialerne kan være forskellige, men det vil typisk være skilte i aluminium, som man fremstiller. Bestiller man som privat virksomhed vejskilte, så skal man være opmærksom på, det ikke er tilladt, at man opstiller vejskilte, som til forveksling ligner offentlige skilte på de offentlige veje. Skilte der er misvisende kan føre til, at bilisterne farer vild eller ender i farlige situationer. Men i en skiltebutik kan man få professionel vejledning til at udforme den helt rigtige type skilt. Hos en online skiltebutik kan man nemt finde det rigtige design, og der er ofte gode tilbud at få, når man skal bestille sine vejskilte.