Rygning forbudt skilte

Send tydelige signaler med rygning forbudt skilte

Med et rygning forbudt skilt kan man som restaurant, café eller virksomhed sende et tydeligt signal om, at man ikke vil have rygning indendørs. Nogle udendørs steder er det også forbudt at ryge. Men det er altid en god idé at gøre tydeligt opmærksom på det med et rygning forbudt skilt, som fås i mange designs og forskellige størrelser. Dermed bliver det nemmere for kunder og medarbejdere at overholde rygereglerne, og det bliver nemmere for virksomheder at håndhæve rygereglerne.

hurtig levering

Hurtige leveringer!

højeste kvalitet

Højeste kvalitet

nemt_at_bruge

Nem at bruge

rygning forbudt skilte som Aluminiumskilt

Rygning forbudt skilte | Aluminiumskilt

(170.00x230.00 mm)

rygning forbudt skilte som Plastikskilt Gravering

Rygning forbudt skilte | Plastikskilt Gravering

(170.00x230.00 mm)

rygning forbudt skilte som Metalskilt

Rygning forbudt skilte | Metalskilt

(170.00x230.00 mm)

rygning forbudt skilte som Klistermærke

Klistermærke

(100.00x100.00 mm)

rygning forbudt skilte som Træskilt

Træskilt

(200.00x200.00 mm)

Rygning forbudt mange steder siden 2007

I 2007 trådte en ny lov i kraft, hvor det blev forbudt at ryge på størstedelen af restauranter, caféer og andre serveringssteder i Danmark. Rygereglerne er sidenhen blev skærpet endnu mere, hvilket betyder, at der også i dag er forbud mod af ryge på steder som f.eks. perronerne hos DSB. Rygereglerne er blevet indført af helbredsmæssige årsager, fordi passiv rygning ligesom almindelig rygning er usundt og kan føre til sygdomme som f.eks. kræft. Derudover kan rygning også være generende for ikke-rygere, hvis man fx står på perronen og venter på et tog, eller hvis man sidder på en restaurant og spiser og dem ved nabobordet sidder og ryger. Derfor er mange steder røgfri i dag, og de fleste har vænnet sig til reglerne, og de fleste rygere accepterer uden protest at gå hen og ryge, hvor de ikke generer andre eller udsætter andre for passiv rygning.

 

Rygning forbudt skilte skal være tydelige

Det kan dog alligevel være nødvendigt med en tydelig skiltning i form af rygning forbudt skilte. Denne type skilte kan designes i skiltebutikker og fås i mange størrelser og farver. Hvis man fx ejer en restaurant eller café kan man sætte rygning forbudt skilte op på indgangsdøren, på væggen eller i baren. For nogle kunder kan det være fristende at gå på toilettet for at ryge en smøg, og derfor er en rygning forbudt skilt på toilettet også en måde at gøre opmærksom på, at det er ikke tilladt Skiltene er typisk designet med en cigaret og en rød cirkel med en røg streg henover. Men baggrundsfarven kan fx være blå eller hvid alt efter hvad der passer til restauranten eller caféens øvrige farver.

 

Farlige steder at ryge

Rygning forbudt skilte sættes dog ikke kun op, hvor man spiser eller som ryger er til gene for andre. Rygning forbudt skilte anvendes også steder, hvor det rent faktisk er farligt at ryge. Det kan være på tankstationer eller virksomheder, der arbejder med kemikalier eller træ eller andre materialer, som er brandfarlige, og som der nemt kan gå ild i, hvis man taber en glød, når man står og ryger. Der kan derfor være mange gode grunde til at sætte rygning forbudt skilte op i virksomheder og butikker. Det giver et øget fokus på, at man skal være opmærksom og tager nogle forholdsregler. Sikkerheden omkring virksomheden og arbejdspladsen vil dermed også blive bedre, hvis alle overholder og respekterer, at der er rygning forbudt.

 

Nemmere at håndhæve reglerne

Hvis ikke der er et tydeligt rygning forbudt skilt, så kan det være svært at håndhæve reglerne. En ryger kan måske komme til at tænde en smøg et sted, hvor der ikke hænger rygning forbudt skilte, i den tro, at det er tilladt. Så kan der hurtigt opstå diskussioner. Gør derfor tydeligt opmærksom på reglerne. Virksomheder eller serveringssteder, som har brug for rygning forbudt skilte, kan nemt få dem designet ved at henvende sig til en skiltebutik. Her kan man få udformet rygning forbudt skilte efter behov. Dermed kan man få sat nogle flot designede skilte op, som indskærper over for kunder og medarbejdere, at rygning er forbudt. Man finder mange gode tilbud på rygning forbudt skilte online.